Douwe Attema

Openheid, Vertrouwen, Focus en Respect voor elkaar zijn kenmerken die Douwe hoog in het vaandel heeft staan als Agile Transition Coach. Hij gelooft dat met name de verandering in houding en gedrag bij het introduceren van Agile methodieken de grootste bijdrage levert. Dit gedrag dient niet alleen bij de uitvoerende teams te liggen maar zeker ook bij de leidinggevende en het management. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in organisatie veranderingen in zowel grote als kleine ondernemingen. Douwe heeft o.a. gewerkt als Agile Transitie coach voor Shell, Shell NAM, (NNIP) Nationale Nederlanden Investment Partners, ZilverenKruis en andere grote corporaties.

Douwe heeft zich de afgelopen 5 jaar gespecialiseerd in Agile en Lean transities in Mechatronics engineering, Automotive en Electronics. Ook internationaal wordt Douwe veel gevraagd in deze sectoren. O.a. bij Chasis Brakes International, ThyssenKrupp, BMW, Porsche en Osram heeft hij innovatieve en zeer complexe projecten mogen begeleiden door Agile methodieken toe te passen.

Douwe gelooft niet in blauwdrukken (by the book) en richt zich op datgeen wat nodig is en past bij de organisatie. Iedere methode kan succesvol zijn volgens hem echter de mindset die daarbij hoort is de grootste succesfactor.

Het laten groeien van individuen, teams en organisatieonderdelen en daarbij ook de gehele organisatie staat voorop. Wanneer hij observeert dat het tegenovergesteld gebeurt dan zal hij zijn uiterste best doen om dit om te buigen door de juiste interventies toe te passen en mensen daarop aan te spreken. Making People Great.