Joost van Boeschoten

Joost is specialist op het gebied van samenwerkings­rela­ties tussen organisaties. Na een carrière van een kleine 25 jaar als adviseur en manager bij grote IT-organisaties, werkt Joost sinds 2006 als onafhankelijk adviseur van klanten en hun leveranciers, met name in de IT-sector. Hij helpt hen de samenwerking tussen hun organisaties in de praktijk op te zetten en verslechterde samenwerkingsrelaties op te knappen. Joost is MfN-mediator en aangesloten mediator bij de SGOA.

Joost combineert graag de ontwikkeling van methodieken met de toepassing ervan. Hij is bijvoorbeeld de geestelijke vader van het Relatiespectrum© voor samenwerking-op-maat tussen organisaties.

Methodiek is er om in de praktijk te worden toegepast, en dat doet Joost graag. Hij heeft het Relatiespectrum vanaf 2003 toegepast bij organisaties van naam zoals ING, NS, HP, KPN, ABN AMRO. In klantprojecten brengt Joost zowel creativiteit als orde. Hij neemt als adviseur de rol op zich van inspirator én kritische geest, maar zorgt ook voor analyse en structuren waarmee nieuwe inzichten tot werkelijke verbeteringen in de praktijk leiden.

Joost is als onbetaald mediator actief voor Bureau Bemiddeling & Mediation, dat al meer dan 15 jaar zorgt voor het oplossen van burenruzies in Den Haag en randgemeenten.